Roadtrip til Sør England

En roadtrip til Sør-England

En roadtrip til Sør-England 1404 1920 Parsley of Happiness

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Brighton & Hove

Booking.com

Vi har nådd ytterpunktet av vår roadtrip til Sør-England

Svart og hvitt bad på engelsk hotel på vår Roadtrip til Sør-Englang
Du er liksom i en helt annen liga når du har peis på badet. Foto: ParsleyofHappiness.com

Ferdigshoppet og mett ankommer vi Brighton and Hove. Brighton and Hove fikk bystatus som èn by i 2000 etter at de to byene hadde vokst sammen til et stort urbant område. Vårt hotell The Claremont ligger i Hove og sammenlignet med Brighton er Hove et rolig, kanskje typisk villastrøk i England. Her er det velstelte fasader, en dyr bil i innkjørselen og godt voksne menn, som går tur med hunden ved soloppgang. Men Hove har også noen få gater med yrende liv og mange små, koselige restauranter av alle slag, her kan du unnslippe travle og til dels turistiske Brighton. Hove er i tillegg en studie i fine inngangspartier. De rutete og mønstrete flisene  opp trappen har vært der lenge før de er blitt så moderne som de er nå, og fører som oftest til en imponerende inngangsdør.

Brighton & Hove – Brighton eller Hove?

Du går til Brighton fra Hove på 20 minutter langs strandpromenaden. Noe du bør gjøre uansett hvor du velger å bo. Den nye og gamle piren hører liksom til det obligatoriske programmet når du kommer til Brighton og på denne turen gjør du unna begge.

I motsetning til strandpromenader langs Middelhavet, bærer den preg av at det ikke bare er turister som handler her. Overraskende få T-skjorte- og suvenirbutikker, derimot mange små kaféer, iskiosker, kunstgallerier, sjømatbutikker og krimskramsbutikker. De fleste caféene har innendørsservering og butikkene er faktiske rom og ikke bare to stativ med solbriller og postkort. Jeg tar det som tegn på at selv om sommeren en gang tar slutt, vil du fremdeles få en kaffe her.

Booking.com
Roadtrip til Sør-England neste stop Brighton
Busy, busy, busy i the Lanse in Brighton. Foto: ParsleyofHappiness.com

The Lanes

I selve Brighton får du litt middelhavsfølelse, spesielt området the Lanes. Trange gågater med alt du kan ønske deg av klær, kosmetikk, innredning og nikknakk, både fra kjente og lokale merker. Og selvfølgelig gatecaféer og restauranter. Alt i fint dekorerte butikkvinduer. Dette er generelt noe englenderne er veldig flinke på, de fleste inngangene og butikkvinduene er velstelte, innbydende og nydelig dekorert. Hvem skulle tro at window-shopping faktisk kunne være en nytelse? Skulle du nå ha igjen litt på feriebudsjettet, slik at du kan unne deg en tur inn i butikkene også, ses dette på som et ekstra pluss.

Plutselig blir gatene bare trangere og trangere til det knapt går mer enn en person i bredden. Det kan virke som om du på de siste 10 meterne har forlatt England, krysset Middelhavet og befinner deg midt i medinaen i Fez eller Marrakesh. Vi befinner oss i en trang labyrint med antikke og vintagegullsmeder på rekke og rad på hver side. Litt vel vintage for min del, men det er jo smak og behag, et spennende strøk er det uansett.

Brighton har masse historie og et vidt tilbud for et voksent publikum, men som universitetsby holder byen seg ung og er et reisemål som passer like godt for tenåringer, som for barnefamilier eller pensjonister. Vi må ikke glemme  språkreisegruppene, som små fargeklatter springer de ut overalt. En gruppe ungdom med oransje sekker her, en gruppe med rosa T-skjorter der og en med grønne capser sittende i parken.

Brighton Palace Pier Roadtrip
Det er et par ting du må ha sett når du er her, piren for eksempel. Men det er ikke så vanskelig, den er nesten umulig å unngå. Foto: ParsleyofHappiness.com
Wimbleton og Zverev og Tennis på tur i England
Wimbledon er en utrolig søt by, men let's face it, det er tennis det går på.
Det beste kommer som kjent til slutt:   Wimbledon