Julehilsen fra Norge

Norgestur i førjulstiden: Julehilsen fra Norge

Norgestur i førjulstiden: Julehilsen fra Norge 1400 1867 Parsley of Happiness

Julepynt og julebelysning ser aller penest når det er mørkt. Så det er ikke uten grunn at julestashet virker ekstra pent i Norge, hvor det mørkt så og si halve året. Her kommer en liten julehilsen fra Norge.

Norgestur i førjulstiden:

Julehilsen fra Norge

Dieser Beitrag enthält sogenannte Affiliate-Link. Wenn du auf so einen Link klickst bekomme ich, oder auch nicht, vom Händler eine kleine Provision. Für dich änderst sich aber nichts

Julepynt og julebelysning ser aller penest når det er mørkt. Så det er ikke uten grunn at julestashet virker ekstra pent i Norge, hvor det mørkt så og si halve året.

Vintage lampe på Teatercafeen i Oslo
Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Men ikke for det, Norge er flink til å pynte til jul.

Disse tingene legger du ikke merke til etter noen år når du ser de igjen og igjen, men de er dette jeg virkelig setter pris på når jeg kommer hjem før jul, Som hardbarka julefan, er det egentlig samme hvor jeg er, så lenge det er julelys og julepynt. USA, Øst-Europa Skandinavia, jeg er over skyene uansett, jul er jul.

Trine Saurstroe
Fant en kort periode hvor det var litt greit å reise - så herlig! Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Men så er det dette med norsk jul. Her har du kanskje ikke hvit-jul-garanti, men i hvert fall kald-jul-garanti. Dette blandet med barndomsminner og julekaker er en litt uslåelig kombinasjon for min del.

Julehilsen fra Norge Elg
I Norge tar vi dette med elg veldig seriøst. Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Endelig norsk julestemning igjen

Dette med hjemreise både før og etter jul har jo vært problematisk av så mange ulike grunner i det siste, så nå er det altså to og et halvt år siden jeg var i Norge sist.

Det er virkelig på høy tid, men samtidig i siste liten (i skrivende øyeblikk er det mange høye stemmer som krever mer nedstengning. Hvem vet hvor lenge det er mulig å reise inn til Norge uten for mye bry).

«Absence makes the heart grow fonder» sies det. Det er mulig det, men for meg er avstand bare avstand: du er langt borte fra kjente og kjære.

Men jeg er ganske sikker på at det er mange av dere som vet hva jeg snakker om og som ikke reiser i disse tider så mye som dere ellers ville ha gjort. Så jeg deler mine inntrykk, slik at dere får litt følelse av å være på juleweekend dere også, hvis dere vil. Her kommer en liten julehilsen fra Norge.

Julehilsen fra Norge Juletre med grønn juletrepynt
Grønt og gull er kjempetrendy i år Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Bohem, juggel og tradisjoner i ei suppe

Det var mer av praktiske grunner enn et ønske om å være turister, at vi endte opp denne delen av Oslo. Flytoget stopper på Nasjonalteateret, så da var avgjørelsen gjort.

Vi ble på Hotel Christiania Teater som altså ligger i denne delen av Oslo som oser av bohem, jugendstil og intellektuelle ideer. Hvor mange intellektuelle ideer du får her, kan jeg ikke si sikkert, men herlig arkitektur og innredning kan jeg garantere deg.

Teatro Hotel Christiania Teater Julehilsen fra Norge
Kunne spist frokost i timesvis her Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Hotel Christiania Teater ble bygget i 1918, og har gått igjennom mange opp- og nedturer. Blant annet ble det brukt som storstue av tyskerne som okkuperte Norge under andre verdenskrig, men overlevde alt med bravur.

I dag kan du finne spor av all denne historien i bygningen og også fasaden med inngangene er fortsatt (nesten) den samme, som de gamle dørene til teateret, den gangen det var i bruk.

Norsk frokost
Det er alltid mørkt ute når du spiser frokost i Norge på vinterstid. Så magisk når du ikke er vant til det mer. Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Men så er det restauranten Teatro da! Frokosten er nydelig den, men innredningen er til å dø for. Ikke rart kanskje, ettersom Anemone Wille Våge står bak designet, både her og i lobbyen. Det kan aldri bli så kaldt ute, at du ikke blir varm i hele kroppen av disse kombinasjonene av satte farger og rause strukturer.

Teatro i Oslo Hotel Christiania Teater Jul
Denne kombinasjonen av farger og materialer, da! Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Teater for alle pengene

For å holde oss til temaet, spiste vi på Theatercafeen (Vi gjør ting med overbevisning her i huset). Dette er en såkalt wienercafé i jugendstil, (jeg ser ironien i å reise fra Østerrike til Oslo for å spise på en wienercafé…), som ble åpnet sammen med Hotel Continental i 1901. Caféen har godt gjennom noen endringer siden den gang, men i dag er den ganske tro mot Art Nouveau-stilen den ble bygget i originalt.

Teaterfcafeen i Oslo
Så jeg reiser på fra Østerrike for å gå på en "viennes" Cafe Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Veggene er prydes av portretter av kjente sosieteter, intellektuelle og kunstnere. Er du av de håndplukkede som får sitt portrett tegnet og hengt opp her, har du nådd toppen, kan du si. Etter sigende skal de som får et portrett her få spise gratis, men drikken må de betale for. Ah, det er så herlig å være i Norge igjen!

Portretter på veggen på Nasjonalcafeen i Oslo
Er du her, har du nådd toppen Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Når du har fått nok av historie, er det bare å gå over gata til spikersuppa. Julemarkedet her er så strippet for ekte norske tradisjoner, at du kommer nesten litt på minussiden. Det er jul altså, for all del, men jeg er bare ikke helt sikker på hvilken jul og fra hvor. Men en selfie i lysarkaden er turen verdt.

Lys arkade Oslo Spikersuppa Julehilsen fra Norge
Det er greit med en selfie her Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Så du bør nok gå litt videre for å avbalansere julestemningen litt. For rundt gatene rundt Stortingsbygningen stråler lyse og fine av i julebelysning.

Julegate Grand Hotel Oslo Julehilsen fra Norge
Foto: www.ParsleyofHappiness.com
Julehilsen fra Norge
Se på lysene og snøen og Julestemningen! Ikke se på de som tydelig fryser og ikke syns dette er noe stas i det heletatt. Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Neste stopp: Trondheim

Jeg var glad i Trondheim når jeg bodde i Norge også, for i by`n, som vi kaller det, hadde de butikker og utesteder, ordentlige butikker og utesteder.

Nå elsker jeg å være tilbake her. Ikke bare ser jeg på byen med andre øyne nå, prioritetene og verdiene utvikler seg jo litt på 20 år, men byen blir faktisk bare finere og finere og mer attraktiv for hver gang jeg kommer.
Kaffe Kaker
Ganske sikker på at dette er det nærmeste vi kommer himmelen på jord Foto: www.ParsleyofHappiness.com
For det første, kan jeg ikke få nok av alle de fine, koselige kaffebarene. Jeg har vært på brorparten, men det føles aldri som nok. Jeg kan godt forestille meg at det er slik himmelen ser ut. En varm og trivelig kaffebar med haugevis av skolebrød, kanelsnurrer, nylaget kaffe og gratis WLAN.
Julehilsen fra Norge
Julekaffe, mine to favoritting i en pose. Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Jeg er også en sucker for disse, kjempesøte sitteplassene ute. Har enda til gode å se at noen faktisk sitter der i 7 minusgrader, men det er ikke poenget liksom. Dersom du hadde hatt på deg 3 flere lag med klær enn du allerede har, ville du kanskje ha vurdert å sitte ute, men det har du jo aldri. Disse plassene ser så uendelig koselige ut, at du bare må gå inn. Heller ikke dette er logisk på noen måte, men markedsføringens veier er uransakelige, som vi alle vet.

Julehilsen fra Norge
Disse sitteplassene utenfor butikkene er bare såååååå koselig, selv om du aldri kommer til å sitte der Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Julehilsen fra Norge

Og så er det gatene med de fine, fargerike trehusene da. Det er lett å overse disse i sludd og p…regn, men når det er bitende kaldt og litt snø som denne gangen, da er de bare så utrolig vakre, der de jåler seg til i skinnet av julebelysningen. Sånn skal julegatene se ut.

Jul i Trondheim Trehus Skandinavisk julJulehilsen fra Norge
Foto: www.ParsleyofHappiness.com
Julehilsen fra Norge
Vintergatene, slik jeg kjenner de. Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Etter alt for mye å spise, mange timer med kaffe og god prat,  shopping og julekaker har jeg endelig fylt opp julekontoen igjen. Nå kan julen bare komme.

Julehilsen fra Norge
Bare dager igjen til jul nå Foto: www.ParsleyofHappiness.com

Førjulstiden flyr (og jeg flyr etter)

Førjulstiden flyr (og jeg flyr etter) 1200 1366 Parsley of Happiness

Førjulstiden er ikke den samme uten store menneskemengder,  julesanger på repeat, en julebelysning som alene sørger for global warming 6 uker i året og hvor stressnivået er på høyde med…

kreativ innpakning av gaver

Bærekraftig julepapir – Så fint at selv den mest iherdige nissen blir sjalu

Bærekraftig julepapir – Så fint at selv den mest iherdige nissen blir sjalu 1280 1920 Parsley of Happiness

Vi elsker julegaver! Og det eneste som er bedre enn julegaver, er julegaver i bærekraftig julepapir. Så fint at selv den mest flittige nissen blir sjalu.

Lage julekurver i filt

Lage julekurver i filt 1440 1920 Parsley of Happiness

Det er ikke jul før julaften, men hvem vil vente så lenge? Med julepynten kan du begynne i god tid. Som å lage julekurver eller julehjerter

Julestjerner av papier som du kan brette selv

DIY julepynt: brett din egen julestjerne av papir

DIY julepynt: brett din egen julestjerne av papir 3024 4032 Parsley of Happiness

Stor julestjerne i papir har vært her en stund og de ser fremdeles flotte ut, er du ikke sugen på nye nytt på stjernehimmelen nå?

Pin oss på Pinterest: