DIY for hjemmekontoret: Slik pimper du skjermen til PC-en

DIY for hjemmekontoret: Slik pimper du skjermen til PC-en 1920 1280 Parsley of Happiness

Jeg har et veldig ambivalent forhold til skjermen til PC-en. Jeg kan ikke leve uten, men jeg er ikke spesielt glad i den heller, den er med god margin det styggeste jeg har på kontoret.

DIY for hjemmekontoret:

Slik pimper du skjermen til PC-en

Dieser Beitrag enthält sogenannte Affiliate-Link. Wenn du auf so einen Link klickst bekomme ich, oder auch nicht, vom Händler eine kleine Provision. Für dich änderst sich aber nichts

Hjemmekontor er og bli i vinden for tida, og senest nå burde alle ha laget seg et lite hjørne hvor de kan arbeide godt hjemmefra.

Jeg befinner meg i en permanent hjemmekontor-tilstand, så det er mulig jeg har et lite forsprang her. Jeg er så heldig og har et helt rom, hvor jeg uten begrensninger kan utfolde meg fritt. Hva nå det enn måtte bety.

På hjemmekontoret mitt føler jeg meg vel, fargene og materialene passer for meg og rommet oppfyller alt jeg har av tekniske og praktiske krav.

Men…. det er alltid et «men», er det ikke? Skjermen. Jeg har et veldig ambivalent forhold til skjermen til PC-en. Jeg kan ikke leve uten, men jeg er ikke spesielt glad i den heller, den er med god margin det styggeste jeg har på kontoret.

Den viktigste forskjellen mellom et kontor og en foto location

Sånn litt på siden av temaet – for ikke så lenge siden leste jeg en artikkel hvor de hadde samlet bilder av kjentfolk, som hadde delt bilder av seg selv på hjemmekontoret sitt.

Mange hadde et skikkelig hjemmekontor på gang, du vet, masse papir, skrivesaker, kaffekopp o.s.v. Sånn som et kontor en gang er.

What the f…? Noen må endelig fortelle dem, at det ikke er sånn du sitter ved et skrivebord!

Men så hadde du de som satt ved et superstilig, klinisk rent skrivebord, med en ensom bærbar PC, som ikke nødvendigvis var påslått, sittende i en posisjon, som var alt annet enn naturlig når du sitter ved et skrivebord. What the f…?

Noen må endelig fortelle disse, at det ikke er sånn du sitter ved et skrivebord. Hva de gjør kalles å posere for et bilde, og må forøvrig ikke forveksles med faktisk kontorarbeid. Forstå med riktig, bildene var kjempefine, men vi hadde beveget oss et godt stykke bort fra realiteten. ….

Kort sagt, dersom du fjerner alt fra kontoret som ikke ser stilig ut, har du et fint bilde med ikke et kontor.

Du trenger en skjerm

Grunnen til at jeg tok deg med på denne avstikkeren, er for å understreke det neste jeg vil si. Etter 20 år på kontor, har jeg lært to ting:

  1. Hvor det ikke jobbes, blir det heller ikke rotete og omvendt. På et kontor, hvor det faktisk jobbes, er det ikke til å unngå at det ligger ting og tang på bordet. Men det er at annet tema, som vi kanskje skulle komme tilbake til en gang.

 

  1. Her kommer det som egentlig er poenget her, du trenger en god, stor skjerm.

 

Tidligere trengte jeg en stor skjerm for rapporter og fremstillinger, nå trenger jeg en god skjerm for bilderedigering og design. Den letter arbeidet enormt.

På den andre siden er jeg en veldig for å ha en så liten bærbar PC som mulig. Den må være lett og passe i håndveska, den må jo tross alt være bærbar. Derfor trenger jeg en stor skjerm og tastatur på hjemmekontoret.

Skrivebord skjerm

Black is beautiful, men …

De fleste skjermene er svarte, og før dette utvikler seg i en politisk debatt – black is beautiful! Likevel er disse blanke skjermene i svart plastikk veldig problematisk i interiørverdenen. De passer sjelden til noen ting. For ikke å snakke om den matte grånyansen den får mindre enn 5 minutter etter at jeg tørker støv for n-te gang.

Selvfølgelig kan du få tak i en skjerm i en annen farge, men nå har du kanskje et par tekniske krav i tillegg, og vips er utvalget veldig begrenset igjen. Men jeg vil at det skal se pent ut på mine premisser, og har bestemt meg for å pimpe skjermen, det må bare bli bra.

.

Bildschirm, Home Office, Vorher/Nachher, Vorher, Monitor, DIY,

Før! (det hjelper ikke at det ikke er ryddig…) Foto: ParsleyofHappiness.com

Slik får du skjermen til å passe inn, uansett innredning

Advarsel: Denne anvisningen kan føre til at eventuelle garantier du måtte ha på skjermen forfaller.

Det er faktisk mulig å male skjermen din i den fargen du ønsker, slik at den ikke er en mørk stygg flekk på kontoret.

1. Dekk over bildeoverflaten

Denne delen bør være forståelig nok, men bør ikke ses for lett på. Dersom du velger å spraymale, er dette spesielt viktig. Det fine fargestøvet svever inn i de minste sprekker og legger seg på bildeoverflaten.

Skulle det likevel gå galt, er ikke dette grunn til panikk. De fleste fargene, kan du vaske bort med vann, bare være tålmodig. For all del ikke bruk sterke eller løsemiddelbaserte vaskemidler, det kan være det siste du gjør med den skjermen.

Skjerm, DIY-prosjekt

2. Dekk over alle innganger

Når bildeoverflaten er tildekket, må du ta deg av alle inngangene og dekke de til med maskeringstape HDMI, USB, scart, strøm …

Bildschirm Monitor DIY-projekt Home-Office

3. Ventilasjonsgitter

Dersom hele baksiden av skjermen er et gitter, bør du sjekke om det er mulig å demontere dette dekslet. Deretter er det bare å male i vei.

Hvis ikke dette er mulig, vil jeg anbefale å dekke over rillene med maskeringstape, du kan alltids male over med en pensel etterpå. Dersom rillene er på undersiden, eller dersom skjermen alltid vil stå mot en vegg, ville jeg bare dekke de til, og ikke gjøre mer med den saken.

Skjerm, ports, DIY-prosjekt

4. LED-lys

LED-lysene er ofte så små, at de er umulig å klistre over. Her har du to valg.

Mulighet 1: Bruk en ikke-vannfast tusj, f.eks. kritt-tusj, blanko-pen eller barnetusjer. Tegn over lysene, slik at malingen ikke kan feste seg til skjermen her. Etterpå vasker du bort den med en fuktig klut.

Mulighet 2: Dersom du velger å farge skjermen din i en lys farge, er det godt mulig LED-lysene skinner igjennom fargen. Du har ikke den samme kontrasten som før, men de er synlige. Det betyr at du kanskje ikke må dekke til de i det heletatt.

DIY, skjerm, hjemmekontor, gjør det selv

5. Ta av foten

Alt som er lett å montere av, bør du også ta av. Det er alltid enklere å få et godt resultat på en flat overflate uten for mange kanter og kroker. Dessuten unngår du å overse områder, som først blir synlige når du justerer stillingen på skjermen.

DIY Male skjermen, hjemmekontor

6. Lite tipp

Dersom du vil beholde skjerminformasjonen (Artikkelnummer, merke, modell o.s.v.), bør du dekke denne informasjonen til med tape. Dersom du synes denne flekken forstyrrer resultatet, kan du male over. Men ta et bilde av den først, og lagre dette bildet på en sikker plass. Denne informasjonen er god å ha dersom du trenger en bruksanvisning, driver e.l. for skjermen senere, og må vite hvilken modell du har.

7. Kjør i gang

Selv om skjermen er demontert til minste felles nevner, har den som regel utrolig mange kanter og hjørner fremdeles. Av den grunn har jeg valgt å bruke spraymaling, men det går nok like bra å bruke lakk og malerkost også. Uansett hva du velger, så er det viktig at du bruker maling som tørker veldig fort. Overflaten på skjermen er som regel så glatt, at malingen vil renne innen minutter.

Av samme grunn bør du også basere deg på å male mange veldig tynne strøk i stede for ét dekkende. Jeg trengte 4 strøk, før jeg var fornøyd, men så rant ikke fargen noen steder heller.

Informasjon angående tørketid finner du på sprayboksen eller spannet. Du bør kunne male over fargen innen få minutter.

DIY, hjemmekontor,

 8. Ferdig

Når fargen er tørket helt, kan du ta av maletapen. Monter skjermen igjen og sett den opp på kontoret. Det ser bedre ut, gjør det ikke?

Hjemmekontor, hvit skjerm, lyst hjemmekontor

Oppgraderinger

Dersom du vil gå et skritt videre, er det et par ting du kan ta tak i for å gjøre skjermen enda penere:

  • Bytt ledninger. Hvite ledninger gjør mindre av seg enn svarte.
  • Ledninger er generelt ikke særlig dekorative. Har du for mye ledning, bør du trekke de under skrivebordet eller samle de in en kveil og heng den på baksiden av skjermen med en tape e.l.
Hjemmekontor med ny skjerm

Har du fått motivasjon? Her er flere dekorideer:

Naturlig påskepynt du lager selv

Naturlig påskepynt du lager selv: Friske gulrøtter som påskepynt

Naturlig påskepynt du lager selv: Friske gulrøtter som påskepynt 1371 1920 Parsley of Happiness

Gleden over vinteren er redusert fra «Åh, så magisk det er når snøen faller» til «!#$)Q#%! Nå snør det igjen!». Ja, nå er påsken og våren rett rundt hjørnet. Jeg har begynt å tenke på årets påskepynt.

maritim dekorasjon, coastal, før etter, soverom

Før og etter bilder: Det nye maritime gjesterommet vårt er ferdig!

Før og etter bilder: Det nye maritime gjesterommet vårt er ferdig! 2560 1920 Parsley of Happiness

Endelig er gjesterommet vårt ferdig! Å du for et monster vi skapte?!?!? 10 måneder og tonnevis med støv og rot senere er det altså ferdige. Om det var vært bryet? Jeg tror det.

Blue

Drama, Baby, Drama! Bold Monochromatic – det beste middelet mot Corona-Blues

Drama, Baby, Drama! Bold Monochromatic – det beste middelet mot Corona-Blues 527 800 Parsley of Happiness

Det er dager hvor jeg lar To-Do-listen min ligge der å bade i sin egen viktighet, mens jeg går solo. Som i dag, en yrgrå morgen, humøret er sterkt rammet av korona-blues. Jeg trenger bold monochromatic! Bedre timing kan vel en interiørtrend ikke ha.

trehvitt skrivebord speil

3 Skrivebord som kan alt

3 Skrivebord som kan alt 1600 1100 Parsley of Happiness

 I følge internett sitter vi over syv timer daglig. Dette er litt i meste laget med tanke på helsa, men sier også mye om hvor viktig skrivebordet vårt er. Det meste…

Pin oss på pinterest: