Ideer til hjemmelaget gave tennbriketter

3 ideer til å pakke inn julegaver

3 ideer til å pakke inn julegaver 1536 2048 Parsley of Happiness

Da er tennbrikettene i boks, det vil si, dersom du ikke har laget de enda, kan du se bruksanvisningen her. Og selv om du har tennbrikettene ferdig, er de jo ikke i boks enda, for da hadde vi jo ikke hatt brukt for dette innlegget her. Pakke inn julegaver

Juleverksted:

Pakke inn hjemmelagde tennbriketter som julegaver

Denne artikkelen innholder saukalte Affiliate-Links. Det betyr at dersom du klikker på en sånn link, kan der hende at jeg mottar en provision fra produsenten. Dette endrer imidlertid ingenting for deg.

Da er tennbrikettene i boks, det vil si, dersom du ikke har laget de enda, kan du se bruksanvisningen her. Og selv om du har tennbrikettene ferdig, er de jo ikke i boks enda, for da hadde vi jo ikke hatt brukt for dette innlegget her

Klar, ferdig, pakke inn julegaver!

For i tillegg til å tenne opp med, er tennbriketter ideelle som selvlagde julegaver.

Og dersom du pakker de inn på en litt koselig måte, har du den perfekte julegaven til noen som har en ovn.

Lage julegaver selv

Foto: Parsley of Happiness

Her er tre forslag til hvordan du kan pakke inn julegavene.

Pent og enkelt

Du trenger:

 • Glass
 • Dekor

Å bruke glass som til å pakke inn julegaver i synes jeg alltid er en god ide. Glass ser ikke bare delikate og fine ut, men er også noe som nesten alle trenger, så de blir brukt igjen og ikke kastet med en gang, som vanlig gavepapir.

Du kan bruke det glasset du allerede har tilgjengelig eller et som du tror mottakeren vil like. Det er greit om du bestemmer deg for glass før du lager brikettene, for da kan du tilpasse lengden på brikettene etter glasset.

Det er jo litt synd dersom det etter alt det arbeidet skulle vise seg at brikettene er for lange.

Tipp: Det er lettere å fylle glassene med briketter og fyrstikker (kommer senere), dersom du legger glasset på høykant. Da stabler du brikettene i glasset som du stabler ved.

Etter at glasset er fylt, er det bare å dekorere det som du synes er best.

Raffinert

Tennbrikettene i seg selv er trivelige gaver, men uten fyrstikker kommer vi jo ikke så langt. Så kombinasjonen av de to derimot, er en «perfect match» (to du den?).

Du trenger:

 • Glass
 • Dekor
 • Fyrstikker
 • Fyrstikkeske
 • Et rør (f.eks. innholdet av en gråpapirrull, installasjonsrør..)
 • Lim (limpistol er mest praktisk)

Dersom du har en limpistol, er dette tidspunktet for å ta den frem og skru den på. Dersom du ikke har det, kan du godt bruke vanlig hobbylim. En limstift vil bli litt for lite.

Røret må ikke være for tykt, det er utrolig hvor mange fyrstikker som får plass i et tynt rør.

Skjær røret i riktig lengde med en sag eller en saks. Riktig lengde er der hvor fyrstikkene fremdeles stikker 1-2 centimeter utenfor mens du fremdeles kan sette på lokket. Dersom dette betyr at røret er lengre enn selve fyrstikkene, fyller vi røret med avispapir eller noe lignende.

Ha lim på enden av røret og lim det fast i midten av glasset.

Nå fyller du glasset med tennbriketter og røret med fyrstikker.

For at dette skal bli en komplettløsning, og komplettløsninger er jo in for tiden, trenger du en ripeflate for fyrstikkene.

Til dette klipper du ganske enkelt av ripeflaten fra fyrstikkesken, som nå sannsynligvis er tom. Lim ripeflaten på glasset hvor du ønsker det.

Nå kan du begynne å dekorere som du vil. Jeg synes det enkle er det beste og har kun et sløyfebånd rund «magen». Dessuten er jeg en stor fan av tavleetiketter. Med de kan du gjøre alt mer personlig, i tillegg til at de er veldig praktiske.

Du må være litt forsiktig når du bruker ordentlig kritt, det viskes ut ganske fort om du tar på det.

Dersom du ønsker å holde muligheten åpen, med å skrive noe annet på etiketten senere, må du bare være forsiktig. Ellers så kan du feste krittskriften med en klarlakk, hårspray (ja, faktisk) eller transparent neglelakk.

Du kan selvfølgelig gjøre det enda enklere og rett og slett skrive med en hvit penn eller blanko-penn.

Bærekraftig

Denne varianten synes jeg er så fin, fordi den er laget av bare resirkulerte ting.

Du trenger:

 • En eske
 • Innpakningspapir
 • En tom kaffekapsel
 • Dekor
 • Lim (også her er limpistol best)

Små pappesker har du fortere enn du kan komme opp enn du kan finne på ideer til å resirkulere de. En liten shoppingrunde og du har minst en ny eske

Dessverre er disse eskene sjelden så fin at du kan gi de bort som de er. Men det er ikke noe problem, alt du trenger er et fint gavepapir, avispapir, en side fra favorittbladet ditt eller som jeg har gjort, brukt gammelt, gråpapir. Nå kler du esken som om det er en gave, og bretter inn sidene over kanten.

Du kan selvfølgelig bruke et rør her også. Men jeg har bruk en gammel nespressokapsel Det er enkelt å fjerne folien med en kniv eller saks. Deretter tømmer du ut kaffesatsen og vasker den ren.

Når den er tørr, limer du den fast oppi esken.

Herifra er fremgangsmåten den samme som på den forrige varianten. Lim fast en ripeflate på esken og pynt den som en julegave.

Tennbrikketter pakke inn julegaver

Raus

Ok, dette er ikke en dekorasjonside i seg selv, for her er det ikke dekorert noen ting,. Men ofte er dette det enkleste. Dersom du har en fin kurv eller boks, er det faktisk ingenting i veien med å fylle den med tennbriketter og si deg ferdig med jobben.

En kurv, mange tennbriketter, det er alt du trenger…

Kos deg med juleforberedelsene!

Weihnachtsgeschenke verpacken Ideen

Fremdeles ikke funnet den riktige pynten for deg? Ta en titt på dette, kanskje det er mer i din gate:

Pin oss på Pinterest: